حجت‌الله عبدالملکی؛ وزیری که با حرف‌های عجیب و غریب شناخته شد / استاد حرف‌های عجیب

وزیر کار دولت ابراهیم رئیسی متولد سال ۶۰ و یکی دیگر از فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق در کابینه دولت اصولگرایان است.

او با ادعاهای عجیب شناخته شد، حجت عبدالملکی... اگر این نام و نام فامیلی را در گوگل جست‌وجو کنید با انبوهی از سخنرانی‌های باورنکردنی جوان‌ترین وزیر کابینه سیزدهم مواجه می‌شوید. وزیر کار دولت ابراهیم رئیسی متولد سال ۶۰ و یکی دیگر از فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق در کابینه دولت اصولگرایان است.

او یک جا گفته است می‌توان سالی ۵ میلیون شغل ایجاد کرد و بار دیگر توییت زده است که با یک میلیون تومان می‌توان شغل به وجود آورد! آن هم درست زمانی که یک میلیون تومان فقط پول ده کیلوگرم برنج است.
بر اساس گزارش‌های رسمی چیزی نزدیک به ۱۰ میلیون ایرانی زیر پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و عبدالملکی پیش از این به‌عنوان معاون اشتغال کمیته امداد مشغول به کار بود. بر اساس ادعای او می‌شود سالی ۵ میلیون شغل ایجاد کرد و هزینه ایجاد هر شغل، بسیار نازل و فقط یک میلیون تومان است. با این حساب ظرف ۲ سال و با هزینه ۱۰ میلیارد تومان که هم اکنون پول یک آپارتمان در تهران است، می‌توان تمام افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی را صاحب شغل کرد. فقط مشخص نیست که چرا او به‌عنوان معاون اشتغال کمیته امداد این کار را نکرد؟
به علاوه او حالا حدود ۹ ماه است که سکاندار وزارت کار است و در این مدت باید حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار شغل ایجاد کرده باشد اما اوایل اسفند ماه خبر رسید که کارمندان وزارت کار در اقدامی بی‌سابقه و در اعتراض به حقوق و دستمزدهای پایین خود جلوی ساختمان محل کارشان تجمع کردند!
وزیر کار رئیسی جایی گفته بود که اگر از منابع درست استفاده شود، ایران می‌تواند سومین ابرقدرت اقتصاد جهان پس از آمریکا و چین باشد و البته حرف خود را تکمیل کرده و گفته بود که قدرت آن را دارد که ابرقدرت اول اقتصاد جهان باشد! عبدالملکی در جای دیگر گفت که با طرحی به نام انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰ اجازه دهند تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی آزاد شود و هرکس هرکاری دوست داشته باشد در زمین‌های کشاورزی انجام دهد! این ایده عبدالملکی آنقدر عجیب بود که عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی را به واکنش واداشت. آخوندی نتیجه این طرح را غارت تتمه منابع طبیعی ایران دانسته بود.حجت عبدالملکی یکبار دیگر جلوی دوربین‌های تلویزیون گفت که اقتصاد ایران از چین بازتر است! او درست وقتی این حرف‌ها را به زبان آورد که تعداد شرکای تجاری ایران کمتر از انگشتان یک دست است. شرکایی که البته منابع طبیعی و محصولات خام ایران را با بهای نازل خریداری می‌کنند و به جای پول آن به شیوه تجارت قبل از اختراع پول یعنی تهاتر کالا به کالا روی آورده‌ایم و در مقابل چین به‌عنوان دومین اقتصاد جهان مبادلات گسترده با اقصی نقاط جهان دارد.


  • بیشتر بخوانید:

مسعود میرکاظمی؛ از کابینه احمدی نژاد تا بودجه‌ریزی در دولت رئیسی / خط قرمز آقای وزیر


یکی دیگر از عجیب‌ترین ادعاهای او این بود که‌اندازه چهارچوب در پارکینگ خانه‌های کره جنوبی باعث پیشرفت صنعت خودروسازی آنها شده است! چرا که درهای پارکینگ خانه‌های کره جنوبی بسیار کوچک است و خودروهای بزرگ آمریکایی نمی‌تواند از آن عبور کند. در نتیجه مردم به خرید خودروهای کره‌ای روی آورده‌اند! عبدالملکی البته توضیح نداد که مردم کره جنوبی با خودروهای شاسی بلند برند وطنی شان یعنی هیوندای چه می‌کنند؟ وزیر کار دولت رئیسی که روزگاری داور یک مسابقه تلویزیونی به نام میدان بوده است، زمانی هم به دلیل رقص کودکان در یک مراسم شهرداری برای مسئولان فرهنگی جمهوری اسلامی آرزوی مرگ و عذاب الهی کرده بود.
حجت عبدالملکی مردی که ادعاهای عجیبی دارد اما با رای بسیار بالای مجلس یازدهم برای مدیریت ساختمان آزادی انتخاب شد. ۱۹۰ نماینده مجلس به او رای دادند تا وزیر کار و رفاه شود اما بلافاصله پس از اینکه او به سمت وزارت کار گماشته شد، عیسی منصوری، معاون اشتغال او استعفا داد. منصوری وعده عجیب عبدالملکی برای ایجاد یک میلیون و ۸۰۰ هزار شغل ناممکن دانسته و این موضوع را علت استعفای خود ذکر کرد. دولت‌های ایران به طور میانگین سالانه حدود ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کرده‌اند که البته بخش زیادی از این مشاغل ناپایدار هستند. حالا معلوم نیست که عبدالملکی بر چه اساسی می‌خواهد ۶ برابر دولت‌های دیگر شغل ایجاد کند آن هم در شرایطی که نرخ تشکیل سرمایه در ایران منفی شده و فرار گسترده سرمایه از کشور در حال وقوع است و بنگاه‌های کاری در رکود به سر می‌برند و با حداقل ظرفیت خود فعال هستند. هرچه است، این وعده مانند سایر ادعاهای آقای وزیر کار آنقدر عجیب است که معاون اشتغال او را به امضای برگه استعفا کشاند و باید منتظر ماند و دید که او در نهایت ساختمان آزادی را به کجا می‌رساند؟

  • مریم شکرانی - روزنامه‌نگار
کد خبر 449020

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =